❈Marjon tarina❈


Matka omalle polulleni alkoi noin kymmenen vuotta sitten. Kaiken piti olla hyvin. Oli perhe, ammatti ja välillä töitäkin. Kuitenkin eräänä päivänä seistessäni keittiön ikkunan edessä, huomasin puristavan tunteen rintakehälläni. Ihmettelin ja mietin, että mikä se voisi olla. Ehkä rintalihakseni oli jumissa, enkä ollut taas muistanut venytellä saatikka käydä lenkillä. Olinhan toki toimelias nainen, äiti ja vaimo. Kokoajan jotain menossa. Meni puoli vuotta jolloin selvisi, että puristus onkin henkistä ahdistusta. Jotain pyrki ulos kehostani. Monia reissuja tein ambulanssilla sairaalaan, kävin terapiassa, söin lääkkeitä. Uni oli hyvin katkonaista pitkän aikaa. Vaikka nukuin yöt, en nukkunut kuitenkaan. Pelastus minulle oli se, että pääsin sairaalaan lepäämään ja kohtaamaan sisäisen "hirviöni". 

Pikkuhiljaa, askel askeleelta olo helpottui, ymmärsin mistä ahdistuksessani oli kyse. Olin pitkään elänyt elämääni katsoen sitä ulkopuolelta. Olin suorittaja vailla päämäärää. Nyt oli aika murtautua ulos sisäisestä vankilasta ja aidosti kohdata itsensä. Tunnistin ne ajatus- ja toiminta mallit sisälläni, mitkä olivat viemässä elämääni aivan väärään suuntaan. Prosessoin mallieni kanssa tovin ennekuin ne väistyivät uusien mallien tieltä. Sisällä ollut "lapsi" sai vihdoin kasvot ja äänen. Sisäinen vahvuus oli ulottuvillani. Tartuin "lasta" kädestä ja hymyilin. Prosessi jatkui.

Prosessin jälkeen elämäni sai aivan uuden käänteen. Tiesin mitä haluaisin elämälläni tehdä. Halusin palavasti lähteä auttamaan toisia ihmisiä, jotta hekin voisivat muuttaa elämänsä suuntaa ja lähteä kulkemaan omien arvojen mukaista polkua. Haluan auttaa ennaltaehkäisevästi eli jo prosessin alkuvaiheessa, jotta ongelmat eivät pääse syvenemään.

Ennen kaikkea haluan kohdata asiakkaani sellaisena kuin hän on. Annan tilaa erilaisille ajatuksille, tunteille ja kokemuksille. Asiakas on oman elämänsä paras asiantuntija ja aktiivinen osallistuja terapian aikana. Terapia suunnitellaan asiakkaan toiveita ja tavoitteita kuunnellen ja kunnioituksella.                                                    OJENNAN SINULLE KÄTENI.

                                                     OLE ROHKEA JA TARTU SIIHEN.

                                                     KULJETAAN HETKI RINNAKKAIN.

                                          RAKENNETAAN YHDESSÄ VAHVA ELÄMÄNPOLKU.

                                          

                                         
© 2021 Vahvuuden tie, Sairaalatie 2, 97700 Ranua
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!